Εσείς καθαρίζετε τις γέφυρές σας;

Ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μία ή περισσότερες γέφυρες στο στόμα τους δε γνωρίζουν πως πρέπει να λαμβάνουν ειδική μέριμνα για τη καθαριότητα των γεφυρών τους.

Μία γέφυρα, είτε είναι ολοκεραμική είτε μέταλο πορσελάνη είτε μέταλο ακρυλική, έχει ένα ή περισσότερα ενδιάμεσα δόντια εκτός από τα στηρίγματα. Τα ενδιάμεσα αυτά δόντια εφάπτονται στα ούλα όπως η σέλα στο άλογο. Εκεί ανάμεσα μαζεύονται υπολέιματα τροφών και μικρόβια που δεν μπορούν να καθαριστούν με το βουρτσισμα. Καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι δημιουργούνται συνθήκες κακοσμίας και φλεγμονής για τα ούλα των παρακειμένων δοντιών στηριγμάτων.

Πρέπει λοιπόν οι περιοχές αυτές να καθαρίζονται με ένα νήμα που είναι ειδικό για αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν στα φαρμακεία και ένα παράδειγμα είναι το Super Floss. Αυτό έιναι κομμάτι νήματος όπου στη μέση έχει ένα σφουγγαράκι. Το περνάμε λοιπόν κάτω από τη γέφυρα και με το σφουγγαράκι καθαρίζουμε την περιοχή μεταξύ των ενδιάμεσων δοντιών της γέφυρας και των ούλων. Είναι πολύ απλό, έχει οδηγίες με σκίτσα και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ… Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην αίσθηση φρεσκάδας που θα έχετε στο στόμα σας. Για οποιαδήποτε απορία είμαι στη διάθεσή σας είτε με email είτε τηλεφωνικά.