Ανώδυνη οδοντιατρική φροντίδα

Ίσως το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον κομμάτι της Οδοντιατρικής είναι η προσφορά Οδοντιατρικής φροντίδας στα παιδιά. Έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της κατάρτισής μου στην παιδοδοντία τόσο από πλευράς Οδοντιατρικής όσο και από πλευράς παιδικής ψυχολογίας. Εάν ο Οδοντίατρος καταφέρει να εφαρμόσει ανώδυνη Οδοντιατρική φροντίδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού έχει «δημιουργήσει» έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή θα έχει καλή στοματική υγεία. Έχουν έρθει παιδιά και έφηβοι στο Ιατρείο με κατεστραμμένα στόματα, όπου έκαναν υπομονή στον πόνο επειδή φοβούνταν τον Οδοντίατρο.

Ο πρώτιστος σκοπός μου όταν αντιμετωπίζω παιδιά είναι να εξαλείψω το φόβο και να εφαρμόσω απόλυτα ανώδυνη Οδοντιατρική πράξη. Είμαι ευαισθητοποιημένος σε αυτό γιατί έχω βιώσει και εγώ σαν παιδί τραυματική εμπειρία στον Οδοντίατρο. Παραθέτω σε άλλο σημείο την προσωπική μου ιστορία. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε στο pdf αρχείο, σχολική έκθεση μιας μικρής μου ασθενούς με θέμα «Μία μέρα στον Οδοντίατρο» όταν ήμουν στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου στο παλιό μου Ιατρείο στην Καλλιθέα.

Στα παιδιά εφαρμόζονται όλες οι απαραίτητες οδοντιατρικές πράξεις για την αντιμετώπιση υπαρχόντων προβλημάτων και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Βλέπε στα παρακάτω link. sealants και φθορίωση.