Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αποτελούν επανάσταση στην Οδοντιατρική. Δίνεται η δυνατότητα να αποκαταστήσουμε ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια και ακόμα περισσότερο να αποκαταστήσουμε όλα τα δόντια σε κάποιο άτομο που δεν έχει καθόλου δόντια.

Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων μέσα στη γνάθο και το δεύτερο η τοποθέτηση της προσθετικής αποκατάστασης (πορσελάνη) πάνω στα εμφυτεύματα.

 

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Πρόκειται για βίδες τιτανίου με ειδικές επιστρώσεις που τοποθετούνται μέσα στο οστό των γνάθων. Στην βίδα αυτή βιδώνεται ένα κολόβωμα που προεξέχει από τα ούλα, κάτι σαν τροχισμένο δόντι, και σε αυτό πια κολλιέται ή βιδώνεται το δόντι πορσελάνης ή κουμπώνει μία οδοντοστοιχία.

 

Πλεονεκτήματα τις θεραπείας

Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι ο ασθενής αποκτά ξανά δόντια…!!! Για να το πούμε απλά, αποκτά δόντια με μεταλλικές ρίζες.
Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την απώλεια ενός δοντιού χωρίς να χρειαστεί να τροχίσουμε τα διπλανά δόντια όπως θα κάναμε για μία κλασική γέφυρα.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στηρίγματα ακίνητων γεφυρών, όπου σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαζόμασταν να βάλουμε κινητό μηχανισμό.Τέλος μπορούν να σταθεροποιήσουν ολικές οδοντοστοιχίες σε θεαματικό βαθμό.

Διαδικασία εμφυτευμάτων

Είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεται κανείς, γίνεται στο Ιατρείο μας ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και η διαδικασία ολοκληρώνεται σύντομα σε μία συνεδρία.

 

Ποσοστό επιτυχίας

Στα εμφυτεύματα δεν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι μπορεί να μην τα δεχτεί ο οργανισμός. Αυτό είναι μύθος. Με την κατάλληλη φροντίδα και με την σωστή καθαριότητα τα εμφυτεύματα έχουν σχεδόν μηδαμινή περίπτωση αποτυχίας.

 

Οφέλη

Τα οφέλη είναι πολλαπλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Το κυριότερο όλων είναι ότι γίνεται ουσιαστική και πραγματική αντικατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί και ο ασθενής ανακτά πλήρως την μασητική του ικανότητα και την αισθητική του εμφάνιση